Obitelj - Porodica

Go down

Obitelj - Porodica

Postaj  Stiv on ned ruj 20, 2009 10:29 am

Prvo želimo seks bez djece, a onda djecu bez seksa
Jeste li vidjeli fetus u trećem ili petom mjesecu trudnoće? Ja jesam, ima glavu, ruke, noge, prstiće, oči, nos, usta, mamine i tatine gene, a i kuca mu srce
Ironičan kakav već jesam, mogu reći da me užasno rastužila vijest da klinike koje zamrzavaju ljudske embrije odlaze iz Hrvatske! Kad bi samo za njima otišli liječnici koji rade abortuse, lažni invalidi, uprave HEP-a i HŽ-a, debeli nepismeni generali, povlašteni umirovljenici, navijači, izdavači preskupih udžbenika... Ali neće nikada otići, HDZ je Hrvatsku pretvorio u raj za njih.

Zato je imala pravo Milanka Opačić kad je rekla ministru Darku Milinoviću da laže. HDZ podržava zakone prema kojima ljudski embrij jednostavno nije ništa - može se slobodno uništiti do trećeg mjeseca života, a ako ima downov sindrom do petog. Jeste li vidjeli fetus u trećem ili petom mjesecu trudnoće? Ja jesam, ima glavu, ruke, noge, prstiće, oči, nos, usta, mamine i tatine gene, a i kuca mu srce.

SDP ima pravo: ako slobodno dopuštate uništenje malih ljudskih bića, onda nemate pravo braniti drugima da ih proizvode, da poneko od njih rode, a da ostale ostave u frižideru klinike dok ih ne zaborave, ukradu, preprodaju, izgube, pretvore u anti age kremu, iskoriste za pokuse ili iz njih izvade matične stanice kako bi nekom od onih povlaštenih umirovljenika u 90. godini osnažio srčani mišić, potenciju ili smanjio Alzheimera.

Ako Milinović mulja, to ipak još ne znači da je Milanka Opačić rekla istinu, svu istinu i samo istinu. Prvo, govori o liječenju neplodnosti, a parovi koji rode dijete začeto in vitro jednako su nepolodni poslije poroda kao što su bili nepolodni i prije. To bi bilo kao da Jadranka Kosor odluči financijski ozdraviti ovu zemlju tako da na 20 godina zamrzne sve trutove na proračunu i odmrzne ih tek u boljim vremenima - kao da oni i tada neće biti jednako pohlepni i lijeni.

Drugo, neplodnost je u mnogim slučajevima krivnja samih parova koji su spolnim putem pokupili infekcije ili su čak već abortirali vlastitu djecu i sad ne mogu imati novu. Nikoga nemojmo osuđivati, ali da li SDP upozorava tinejdžere u svojem spolnom odgoju da prerano i pretjerano puštanje u promet povećava rizik od neplodnosti? Ne, a ni HDZ. Shvaćam nervozu: prvo se ideološkim sljedbenicima prodao seks bez djece, a kada su došli po svoju djecu bez seksa, mora im se mucajući objasniti da je negdje zapelo. Nezgodna situacija.

Treće: za 40 posto neplodnosti parova uzrok su muškarci čiji su spermiji rijetki, mlitavi ili mrtvi i kojima nikakva klinika ne može pomoći. Klinike ipak uzimaju u postupak i takve parove i bude im lažne nade samo zato da naplate besmislenu uslugu. Koliko je takvih slučajeva razotkriveno u klinikama nad čijom sudbinom naričemo? Nijedan.

Četvrto. Izvantjelesna oplodnja uspijeva u vrlo malom broju slučajeva (časne klinike to taje), što znači da većina parova prolazi mučne i opasne tretmane uzalud, i to godinama, sve dok ne postanu prestari za usvajanje.

A sad ono najčudnije. Milanka Opačić i sama je majka, a postala je to na jedan od najplemenitijih načina - usvojila je dijete. Zar ne bi bilo puno ljepše da - umjesto da potiče suludu, nemoralnu i ponekad kriminalnu praksu - ohrabruje ljude da usvoje djecu, da potakne promjene zakona koji onemogućuje usvajanje?

Da, ali onda bi cijela ova frka bila zbog djece. A HDZ i SDP složno su zadnjih dvadeset godina radili na tome da abortusa bude što više, a porodiljnih naknada što manje i djeca su im zadnja rupa na svirali.

_________________
uradi drugom sto bi zelio da drugi tebi uradi
avatar
Stiv
Admin


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Obitelj - Porodica

Postaj  Stiv on ned ruj 20, 2009 10:39 am


Istine i laži o umjetnoj oplodnji
Upali smo u zbrku koja se sve više povećava, a nitko ne zna izaći van. Zbrka u društvu izaziva zbrku u glavama, zbrka u glavama stvara zbrku u mislima, zbrka u mislima rezultira zbrkom u pojmovima. I to je to
.Moj mali prilog o medicinski potpomognutoj oplodnji prošloga tjedna izazvao je dosta komentara i e-mailova u kojima su me, kao natražnjaka, izvrijeđali napredni i to na osobnoj, obrazovnoj, profesionalnoj, moralnoj i religioznoj razini. Začudo, izostala je nacionalna, što ipak otvara nadu za napredak hrvatske uljudbe. Ovdje ću komentirati samo najčudnovatije primjedbe:

: Čini mi se kao da vam je sam dr. Milinović tutnuo kovertu u ruke.
- Ja bih rado bio tako važna osoba pa da mi daju mito, ali nisam, što ćete.

: Neplodni parovi svim srcem žele život.

- Ja želim biti milijunaš, ali za to nemam prirodnih sposobnosti. Neću zato opljačkati banku.

: Zar ne biste sve učinili da dobijete dijete?
- Ne. Cilj ne opravdava sredstvo.

: Jeste li ikada masturbirali u životu? Vjerojatno jeste, i počinili nezamisliv genocid.
- Spermiji nisu život, nego potencijal života. Jajna stanica također ima potencijal života, a ostvaruje se kad se spoji sa spermijem.

: Čitataljima ste dužni ispriku jer ste protiv umjetne oplodnje.
- Ja vam nisam protiv umjetne oplodnje. Ona je nehumana, skupa, izuzetno bolna i opasna po zdravlje; žene godinama prolaze tretmane nakon kojih jedva ostaju žive; katkada to čine pod pritiskom bračnih partnera i okoline mimo svoje želje; brakovi trpe jer supružnici ne doživljavaju svoju zajednicu kao obitelj, nego smatraju da su bez djece nepotpuni; budući da mnogi postupci ne uspiju, tjelesnim mukama pridružuju se i duševne... Ali ovo je slobodna zemlja i ako netko želi upropastiti život, zdravlje, brak i imetak, ja mu neću stajati na putu. No jedna je stvar kad netko radi nešto na svojem tijelu, a drugo kad to radi na tuđem. U oplodnji in vitro proizvede se obilje embrija s kojima se onda ne zna što bi. U Hrvatskoj ih ima zamrznutih 11.000, u SAD-u 500.000.

: Embrij nije život, nego potencijal života.
- Stanica moga nokta nema potencijal samostalnog života. Potencijal života imaju samo spolne stanice. Kloniranje je postupak kojim se potencijal života daje nespolnim stanicama.

: Embrij je samo hrpa stanica.
- Hrpa stanica, smeća ili zemlje sastoji se od proizvoljnog broja čestica koje nisu ni u kakvu odnosu. Embrij se sastoji od točno određenog broja sastavnica koje su povezane precizno određenim procedurama. To ga čini sustavom, a ne neorganiziranom hrpom. Dapače, embrij je hiperorganiziran sustav jer u sebi sadrži čitavu čovjekovu biološku budućnost sve do smrti. Živi sustav je biće, ne znam što bi drugo bio.

: Većina embrija propadne pa se zato s njima smije manipulirati.

- Dužina života ništa ne govori o životu. U ratu generali manipuliraju vojnicima od kojih mnogi poginu, ali nisu zato ništa manje bili živi.

: Embriji su živi u užem smislu riječi, ali nisu još postali život u širem smislu.

- Totalitarizam je dijelio građane na građane u užem smislu i na građane u širem smislu. Mislim da političke teorije donose samo zla u genetici.

: Umjetna oplodnja je Božja volja.
- Blago vama kad vam se Bog objavio. Jeste li već naručili oltar sa svojom slikom?

: Samo kršćanski fundamentalisti misle da je embrij živ.
- To misli i dr. Božo Čolak, rukovoditelj Odjelu za endokrinologiju i reprodukcijsku medicinu u Institutu Vuk Vrhovac u Zagrebu, koji je na RTL-u govorio o "ubijanju embrija".

: Ne zamrzavaju se embriji nego predembriji, a oni su opet različiti od fetusa.

- Mi u životu prolazimo faze zigote, embrija, fetusa, dojenčeta, djeteta, adolescenta, odraslog čovjeka i starca, a na kraju umremo. Nijedna od tih faza nije život, život je tek kontinuitet svih tih faza. Te su faze znanstvena apstrakcija sastavljena od određenog broja tipičnih obilježja koja se kod svakog individuuma ostvaruju različito, a same faze postepeno klize jedna u drugu. Drugim riječima, prepustimo velike riječi dokonim profesorima, njih nema u životu.

: Predembrij je veličine zrnca pijeska.

- Ali nije zrnce pijeska. Ne vidi se pa se smije s njim raditi što se hoće? Koliko ste vidjeli zrnaca pijeska s ljudskim kromosomima?

: Neki katolički teolozi tvrde da još tri tjedna nakon oplodnje ne postoji fizička podloga za racionalnost, a da embriji nemaju odlike jedinosti i individualnosti.

- Mnogi koje poznajem ne odlikuju se ni racionalnošću ni individualnošću. Ima nekih manje maglovitih argumenata?

- Predembriji nisu minijaturni ljudi. Oni su nakupina stanica (iako beskrajno dragocjena), koja tek treba poprimiti karakteristike ljudskosti.

- Predembrij miša ostvaruje karkateristike miša, predembrij čovjeka karakteristike čovjeka. Sva se ta magla diže samo da se prikrije očita činjenica: život počinje začećem. To se ne želi priznati jer se onda ne bi moglo manipulirati ljudima između začeća i rođenja.

: Embrij nema organe, niti njihove preteče, sve su stanice totipotentne - da se jedna stanica odvoji od zametka, bila bi u stanju (ako je kromosomski zdrava i vrati se ženi), pretvoriti se u odraslog čovjeka.
- Dosta šašav argument: ljudski embrij nije ljudski jer se od njega može razviti više ljudi.

: Nije ispravno niti pravedno izjednačavati predembrij sa živom rođenom bebom ili čak fetusom.

- Ne izjednačujem ih. Samo kažem da su to različite etape životnoga puta - kao što se i neboder sastoji od temelja, podzemnih etaža i mnogobrojnih katova. Ne možemo reći da neboder počinje od 7 kata, a da ono ispod toga s neboderom nema veze.

: Zametak je nevidljiv ljudskom oku, to je skupina stanica za koje do danas znanost ne može predvidjeti hoće li postati čovjekom.

- Nego što će postati? Pasanac?

: Znanstveni podaci dostupni danas teško opravdavaju tvrdnju da je određena zigota nužno i genetski jedinstvena i individua.

- A što kaže znanost, iz kakvih zigota se razvijaju ljudi ako ne iz ljudskih? Može li se koje drugo biće razviti iz ljudske zigote?

- Zametak nije embrij jer se ne drži za zid maternice, embrij nije fetus jer ne osjeća podražaje, fetus nije čovjek jer se nije rodio...

- Čista skolastika. Zametak je zametak jer njime smijemo manipulirati, fetus je fetus jer se smije pobaciti, čovjek je čovjek jer ga štiti zakon.

: Umjetna oplodnja je vrlo uspješna jer se u Americi dobije živa beba u 39% slučajeva, a u Hrvatskoj u 25%. Nakon 4 postupka više od 75% parova dobit će dijete. Ne lupetajte gluposti!
- U svojoj sam se neukosti 9 semestara tijekom svojeg prvog studija budio i lijegao sa standardnom devijacijom, tenzorskim računom i normalnom razdiobom. Vi navodite maksimalne postotke (za 27-godišnjakinje), dok su oni za starije i mlađe žene niži, a za 40-godišnjakinje i jako niži. Evo primjera iz života: ženi je u Hrvatskoj u 5 godina izvađeno 100 jajašaca, uspješno je oplođeno 30, od 13 embriotransfera rodilo se jedno dijete, ostalo je još 5 embrija smrznutih. Ako ta žena ima 27 godina, vjerojatnost da će roditi dijete u prvoj godini iznosi 15%, ako ima 20 godina onda 12%, ako ima 40 godina, onda samo 5%. Uspješnost oplodnje jajašca u njenom slučaju je 30% u 5 godina, što iznosi 6% godišnje, a postotak uspješnih trudnoća 1% u 5 godina, odnosno 2 promila godišnje. Sada vam je jasno da se embriji ne zamrzavaju iz etičkih i medicinskih razloga, nego zato što je oplodnja jajašaca in vitro iznimno neuspješna. (Sa zamrznutim embrijima postotak uspješnih trudnoća na godišnjoj razini skače s 2 promila na 7%.)

: Mnoge žene nakon uspješne umjetne oplodnje začnu dijete s pratnerom posve prirodno. To je zato što IVF resetira tijelo.
- Kompjutori se resetiraju, a ne tijela - na ovom se primjeru vidi da mehanizacija oplodnje vodi do mehanizacije tijela. Imam i načelni prigovor na ovaj argument: budući da nisu poznati svi uzroci neplodnosti, sasvim je moguće da su ti uzroci bili prolazne naravi, da su s vremenom nestali i da IVF nije imao nikakva utjecaja na plodnost para.

: Poznajem zaista puno neplodnih žena i NITKO od njih nije imao abortus.

- A ja znam neke koje su imale. I što ćemo sada?

: Nijedan slučaj manipulacije spermijima i jajašcima nije otkriven jer NE POSTOJI.

- Osim slučaja dr. Asima Kurjaka koji, gle čuda, nije osuđen.

: Zbog čega bi nekom bilo zabranjeno uzgajati nakupinu stanica nastalih spajanjem svojih i partnerovih ili darovanih spermija i jajašaca, sa svrhom npr. liječenja danas neizlječivih bolesti? Zbog čega netko ne bi imao pravo da nekoliko vlastitih i partnerovih (ili donatorovih) nakupina stanica odbaci da bi iz one najperspektivnije možda nastalo (toliko željeno) dijete?
- Ljudska bića kao nakupine stanica što služe kao rudnik organa? Samo meni ovo zvuči jezivo?

: Trpati zamrzavanje embrija u isti koš s abortusima, promiskuitetom, dizajniranim bebama, genetskim manipulacijama, Michaelom Jacksonom i feticidom u Kini je krajnje NEPRAVEDNO.

- Ne trpam ih ja u isti koš, nego su iz istog koša sami izašli - iz činjenice da zakonodavci ne štite život. U Hrvatskoj se ljudski plod smatra vlasništvom majke do 3. mjeseca ako je zdrav, a i dalje ako nije, te smije s njime slobodno raspolagati sve do uništenja (zanimljivo je da otac nije suvlasnik); u Kini se ljudski plod smatra državnim vlasništvom sve do rođenja pa seoski partijski sekretari organiziraju otmice ilegalnih trudnica. Michael Jackson je želio bijelu djecu, Kina veći BDP, u Indiji ne žele djevojčice, aborteri žele manje ljudi, neplodni više, bolesni vape za matičnim stanicama, kloniranje je pred vratima, laboratoriji mlate pare... Upali smo u zbrku koja se sve više povećava, a nitko ne zna izaći van. Zbrka u društvu izaziva zbrku u glavama, zbrka u glavama stvara zbrku u mislima, zbrka u mislima rezultira zbrkom u pojmovima. I to je to.

_________________
uradi drugom sto bi zelio da drugi tebi uradi
avatar
Stiv
Admin


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Obitelj - Porodica

Postaj  Stiv on ned ruj 20, 2009 10:42 am

U Hrvatskoj bi trebalo donijeti zakon protiv smrznutih političkih mozgova
Moglo bi se pretpostaviti da je Hrvatska zemlja u kojoj su djeca važna (makar i zato da nas bude više žive vage), ali to nije istina
."Ako se pokaže da je pao broj djece začete medicinskom oplodnjom, ja ću osobno za godinu dana promijeniti zakon i dozvoliti i zamrzavanje ako bude potrebno", rekao je ministar zdravlja Milinović o zakonu o umjetnoj oplodnji. Dakle: HDZ je protiv zakona iz moralnih razloga, ali pristat će na njega da bude više više djece. "Hrvatska je zemlja što odumire i prijeti joj ozbiljna depopulacija. Ovakvom jednom mjerom ograničava se roditeljstvo, a to je udar na hrvatsku budućnost", rekao je predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović. Dakle: ako će zamrzavanje jajašaca pomoći da nas bude više, samo naprijed.

Moglo bi se pretpostaviti da je Hrvatska zemlja u kojoj su djeca važna (makar i zato da nas bude više žive vage), ali to nije istina. Država isplaćuje dječji doplatak samo do četvrtog djeteta, a dalje ne. Drugim riječima, ako se mali Ivica rodi kao prvo dijete, država će dati novce, a ako se rodi kao peto, onda će te novce ostaviti u svojem džepu. Nitko vam neće reći zašto je to tako pa moram ja: to je zato da Hrvati ne pomažu romskim, muslimanskim i sličnim nekvalitetnim obiteljima da se množe; a ako se već hoće množiti, onda neka to rade u siromaštvu jer bolje nisu ni zaslužili.

Začetnik je te antipatične prakse, kao i mnogih drugih antipatičnih praksi, Franjo Tuđman sa svojom velebnom vizijom etnički čiste Hrvatske - on je bio KUM desetom djetetu u svakoj obitelji, što znači da su samo katolici dolazili u obzir. Niti mi je jasno kako je, kao deklarirani ateist, mogao biti krsni kum (jer to povlači i određene moralne obveze), niti mi je jasno kako su se i HDZ i SDP ujedinili u tome da se enormni novac troši kako bi se bogate obitelji malo povećale, a nema ni malo novca da se smanji siromaštvo siromašnih.

Ma šalim se, jasno mi je i jedno i drugo.

_________________
uradi drugom sto bi zelio da drugi tebi uradi
avatar
Stiv
Admin


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Obitelj - Porodica

Postaj  Holidej on sri ruj 12, 2012 8:28 pm

Nosiću te u naručju dok nas smrt ne rastavi !

Kada sam stigao kući, večera je već bila na stolu. Svojoj supruzi sam rekao da za nju imam važnu vijest. Sjela je da me, kao i uvijek, sasluša. Gledala je u mene i očekivala tu važnu vijest koju ću joj saopćiti. Bože, kakvu ću joj samo bol sada nanijeti. Hoće li to ona moći podnijeti? Jezik se sapliće. Osjećam da neću moći izgovoriti ono što želim, a
...moram. Sakupljam snagu i uspijevam izgovoriti: „Želim da se razvedemo“...

Pređoše te teške riječi preko moga jezika i raniše ovu slabašnu ženu. Vidim da joj je teško. Bol koja se jasno vidi u njenim izmorenim očima je veća od nje. Tako je velika da se ne može opisati. Samo je uspjela upitati: „A zašto?"

Njeno pitanje sam zanemario, kao da ništa nije ni rekla. Više nije bilo riječi. Njih je zamijenio njen plač. Iz ruke joj ispade kašika, a ona poluglasno reče: „Pa ti nisi čovjek!“ Cijelu noć je plakala i vjerovatno razmišljala zašto joj to činim. Stvarni razlog nisam mogao iznijeti. Kako da kažem da među nama više nema ljubavi i da sada volim drugu ženu!? Tačno je da među nama više nije bilo one stare ljubavi.

Ujutro sam joj dao papire da potpiše sporazumni razvod braka, prema kome joj ostavljam stan, auto i 30 posto dionica koje posjedujem u jednoj velikoj kompaniji. Samo ih je pogledala i pocijepala. U braku smo već deset godina, a sada smo samo dva stranca pod istim krovom. Među nama više nema bliskosti. Udaljili smo se jedno od drugoga. Njeno cijepanje papira sam prihvatio kao nepotrebno odugovlačenje, ali od moje namjere ne može me ništa odvratiti. Volim Dženu, i tu činjenicu ne može ništa promijeniti. Njen plač je za mene bio pokazatelj da je moja odluka ispravna. Ono što sam sedmicama planirao, počinje se ostvarivati.

Navečer sam se kući vratio kasno. Zatekao sam svoju suprugu kako nešto piše. Večeru nisam očekivao niti želio, pa sam odmah otišao na spavanje. Čitav dan sam proveo sa Dženom i umorio sam se. U ponoć se budim i vidim da ona još uvijek nešto piše. Tome nisam pridavao nikakav značaj, te sam ponovo zaspao.

Ujutro su na mom stolu bili papiri koje je ona u noći pisala. Napisala je uvjete pod kojima će potpisati ugovor o sporazumnom razvodu braka. Bili su to čudni zahtjevi. Nije za sebe tražila ništa, osim jednog mjeseca koji bi još trebalo da provedemo zajedno. Tražila je da u tom periodu, pred drugima, postupamo onako kako se ponaša svaki normalan bračni par. Obrazložila je to činjenicom da naš sin ima ispite u školi, a ona ne želi da naš razvod loše utječe na njegov uspjeh. Bez razmišljanja sam pristao na taj njen uvjet.


Ali, ona ima još jedan uvjet. Želi da svako jutro uradim ono što sam uradio prvo jutro u našem bračnom životu. Traži da je svako jutro na rukama iznesem iz spavaće sobe.
Pomislio sam da već gubi razum. Međutim, ako je to njena posljednja želja i to ću ispoštovati. Ta, mjesec će brzo proći i ja ću biti slobodan.

O tim čudnim uvjetima sam obavijestio Dženu, a ona je podrugljivo primijetila da je to njen posljednji bezuspješni pokušaj da izbjegne razvod braka. Sa suprugom već dugo vremena nisam dijelio postelju, ali kada sam je prvo jutro uzeo u naručje, moja osjećanja prema njoj se probudiše. Sjećanja su navirala. Bila su živa i snažna. Nisam ih se mogao osloboditi. Moj prvi dan braka sa ovom ženom je izašao na površinu.

Naš sin je vidio kako sam njegovu mamu uzeo u naručje, i počeo vikati: „Tata nosi mamu!“ Osjetio sam nekakvu gorčinu u grlu. Šta bi moj sin rekao da zna šta ja činim njegovoj mami!? Ne zna on koliku joj bol nanosim. Pronio sam je kroz dnevni boravak do kućnog praga, onako kako sam to učinio prije deset godina. A ona je zatvorila oči i prošaputala: „Molim te, nemoj još govoriti djetetu o našem razvodu“. Klimnuo sam glavom, potvdivši da neću.

Kada sam krenuo na posao, ona je stajala na autobuskoj stanici. Idemo u istom pravcu, ja sam sam u autu a ona čeka autobus. Pored nje sam prošao kao da je ne poznajem. To nikada ne mogu zaboraviti.
Sljedećeg dana, dok sam je nosio, njen miris me podsjetio na sretne dane našeg bračnog života. Uvidio sam da sam je potpuno zapostavio. Vrijeme je ispisalo blage crte po njenom licu. Više nije mlada i lijepa kao nekada. I njena kosa se promijenila. Jedno pitanje me mučilo: Kakav sam ja to čovjek i da li joj činim nepravdu!?

Četvrti dan, dok sam je nosio na svojim rukama, vratila se ona nekadašnja bliskost prema toj ženi. Bio je to jaki osjećaj koji me potpuno nadvladao. Darovala mi je deset naljepših godina svoga života. Bila je prema meni dobra i poslušna. Takva žena je pravo blago. Svaki naredni dan je jačao ta osjećanja prema njoj. Dženi o tome nisam ništa govorio. Iz dana u dan moja supruga je bila sve lakša. Nije je bilo teško nositi. Mislio sam da gubi težinu zbog briga i nešeg skorog rastanka. Za ženu nema većeg udarca od razvoda braka.

Jednog dana sam posmatrao kako traži odjeću da se obuče. Sva odjeća joj je bila velika. Tada sam znao da mi je lahko nositi zato što je izmršavila. Jednog dana, dok sam pored nje sjedio, spontano sam pružio ruku prema njoj i nježno je spustio na njenu glavu. Tada je naš sin ušao i povikao: „Tata, vrijeme je da nosiš mamu!“
Njemu je bilo drago gledati kako je nosim i to je postalo sastavni dio njegovog svakodnevnog života. Taj trenutak je isčekivao i radovao mu se. Ona ga je pozvala i zagrlila s toliko topline, kao da je to posljednji zagrljaj. Uzeo sam je i ponio iz sobe. Nježno je savila svoje slabašne ruke oko moga vrata... Osjetih prema njoj ono što sam osjetio kada sam je prvi puta u naručje uzeo. Taj lijepi osjećaj je narušavalo samo to što je ona sada mnogo slabija.

Kada sam je u naručje uzeo posljednje jutro, nisam mogao ni jednog koraka krenuti naprijed. Naš sin je već bio u školi. Ostali smo sami u kući. Nisam vjerovao da se tako nešto može desiti. Bez nje više nisam mogao. Mome kajanju nije bilo kraja. Spustio sam je na krevet, zagrlio i zaplakao. Molio sam je da mi oprosti i govorio: „Sve do sada nisam znao koliko si dobra i šta mi značiš!“

Zatim sam istrčao iz kuće, sjeo u auto i otišao do Džene. Pred njenom kućom sam istrčao iz auta ne zatvorivši vrata. Bojao sam se zadržavanja pred njenom kućom, da se ne bih predomislio i ponovo promijenio svoju odluku. Džena me čekala pred svojim vratima sa osmijehom na licu. Rekao sam: „Džena, žao mi je, ali ja se nikada neću razvesti od svoje supruge!“ Moje riječi su je izbezumile. Bila je nepomična. Kroz suze je izustila: „Jesi li ti normalan!?“ Ponovo sam se izvinuo a ona me ošamari i zalupi kućna vrata.

Monotoniju u moj brak su donijele sitnice. Nismo se jedno od drugoga udaljili zato što se ne volimo. Nedostajali su nam samo poneka lijepa riječ i lijep postupak. Nosio sam je na svojim rukama samo mjesec dana i sreća se vratila u našu kuću. Vraćajući se od Džene, donio sam čvrstu odluku da ću od sada svako jutro nositi svoju suprugu u naručju, sve dok nas smrt ne rastavi.

Svratio sam u cvjećaru da kupim supruzi najljepši buket cvijeća. Trgovkinja me upita: „Šta ćemo napisati na podsjetnici?“ Sav sretan sam rekao: „Nosit ću te u naručju sve dok nas smrt ne rastavi“. Požurio sam kući da je obradujem, a moje lice je krasio osmijeh, koji nisam mogao skinuti sa lica. Ušao sam u njenu sobu, ali... Moja draga supruga je ležala nepomično. Napustila je ovaj svijet.

Saznanje da se moja plemenita supruga mjesecima borila s tumorom a da mene o tome nije ni obavijestila, pogodilo me kao grom iz vedra neba. Zato je ona onako naglo oslabila. Poštedila me brige i tuge, a ja sam je povrijedio na najgori mogući način. Okrenuo sam joj leđa kada joj je bilo najteže. Bio sam potpuno zaslijepljen i zaveden. Možda će ona meni i oprostiti, ali ja to sebi nikada neću oprostiti.


Znala je ona da na ovom svijetu neće dugo ostati, pa je željela da poštedi našeg sina trauma kojima bi bio izložen da smo se rastali. Željela je da se naš sin mene sjeća kao čovjeka koji je iskreno volio njegovu mamu. Udoban stan, luksuzni automobil, dionice i velika ušteđevina nisu garant sreće u braku. Sitnice život čine i ljude usrećuju.
Nađite vremena za svog životnog saputnika.

_________________
Dosao je tiho i usao u Legendu
avatar
Holidej
Legenda foruma
Legenda foruma


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Obitelj - Porodica

Postaj  Bosanka on ned ruj 16, 2012 9:59 pm


Holliiii....bravo,bravo,bravo!
Prica je cista desetka,samo ima jedan problem.
Pitam se zasto ovako nesto uglavnom muskarci prirede zenama,rijetko su uloge zamjenjene.
Definitivno zene vise cuvaju obitelj od muskaraca i manje prave ovakve stvari.
Ma da mi je znati kako doci do ove Dzeni svu bi je pocupala.Fasovala bi za sve porusene brakove...uffff...
uznervozi me u ponoc a i cigara opet ponestalo.
avatar
Bosanka
Stariji forumaš
Stariji forumaš


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Obitelj - Porodica

Postaj  Holidej on pon ruj 17, 2012 4:39 pm

Hvala na desetki Bosanko, a za ostalo neznam sta da ti kazem ja svoju cuvam i pazim .Nebi je mjenjo nizasto , vec sam naucijo sta ona nevoli a sta voli.Voli ujutru kavicu da joj napravim makar vikendom.Voli da joj ponekad kazem lijepu rijec , i ja joj kazem.A sto nevoli to nebi sad bas puno piso , a i ma toga dosta..Sve u svemu nemam iskustva sa prevarom bracnog druga , to je za mene svetinja.Pa eto i ja na neki nacin cuvam nasu obitelj.A za DZeni se ne sikiraj , vec je nju neka docepala sigurno, takvima ne sija vjecno sunce.Vidis i ja kao i ostali muskarci ovog FORUMA cuvamo ovu nasu obiteljt u forumu!! cmok kava

_________________
Dosao je tiho i usao u Legendu
avatar
Holidej
Legenda foruma
Legenda foruma


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Obitelj - Porodica

Postaj  Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.