Slovenija

Go down

Slovenija

Postaj  Stiv on sub vel 21, 2009 8:37 am


'Izbrisanom' Aleksandru Todoroviću Slovenija plaća odštetu od 17.000 eura

LJUBLJANA - Aleksandar Todorović, prvi iz skupine "izbrisanih" građana kojima je Slovenija za osamostaljenja oduzela osnovna prava, uspio je dobiti odštetu od 17.000 eura zbog posljedica takvog statusa, pišu slovenski mediji.
Budući da nije imao stalno prebivalište, Todorović se nije mogao zaposliti pa je sud u Ptuju presudio da mu država mora isplatiti odštetu. Ta odšteta se ne odnosi i na sam čin brisanja.

Tužiteljstvo je najavilo tužbu, a Todorović još nije komentirao presudu koja još nije postala pravomoćna.

Više od 25.000 izbrisanih
Po najnovijoj evidenciji, broj tzv. izbrisanih osoba koje nakon slovenskog osamostaljenja nisu tražile ili dobile novo državljanstvo, pa su odlukom iz veljače 1992. bile izgubile i pravo na boravak u Sloveniji, veći je od 25.000, a do sada se navodila brojka od oko 17.000.

Mediji su ranije pisali da je Todoroviću, koji se smatra vođom "izbrisanih", država Slovenija 1993. godine uskratila i pravo da prizna svoje novorođenče. Povodom odluke suda u Ptuju, slovensko ministarstvo unutarnjih poslova najavilo je da će uskoro donijeti odluku o vraćanju svih prava "izbrisanim" građanima.

_________________
uradi drugom sto bi zelio da drugi tebi uradi
avatar
Stiv
Admin


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Slovenija

Postaj  Stiv on sub vel 21, 2009 8:40 am

Odnos prema djeci u Sloveniji
U Sloveniji je donesen zakon. Službeni list RS: 106/99, 72/00, 124/00 i 109/01. Na osnovu tog zakona državljanke R. Slovenije koje su rodile dijete i nisu koristile porodiljino bolovanje jer nisu bile zaposlene imaju pravo na naknadno priznanje jedne godine radnog staža. Uvjeti su osim ostalih i to da je dijete u prvoj godini starosti bilo državljanin Republike Slovenije. Pošto je za vrijeme Jugoslavije djetetu upisivano državljanstvo automatski po roditeljima to su sva djeca južnjaka bila izbačena iz igre. Stotine majki južnjakinja je ostalo bez godine staža, toliko će duže raditi i toliko će manje primati penzije a toliko će Slovencima više ostati. Zbog pritisaka iz EU, toj svjesnoj podvali je došao kraj na ustavnom sudu 18.11.2004. Vidi službeni list RS. Od 20.12.2004 str.16275. (Interesantno je primijetiti da su do kraja i vlada i zbor RS bili protiv ustavnog suda i zastupali rasistički zakon kao ispravan). Oni uporni koji su se usudili drznuti se i tužiti se do kraja su dobili godinu dana staža i zbog toga ih šikaniraju u službi. No mnogo onih uplašenih svakidašnjom torturom RS se nije tužilo i cilj je postignut

_________________
uradi drugom sto bi zelio da drugi tebi uradi
avatar
Stiv
Admin


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Slovenija

Postaj  Stiv on sub vel 21, 2009 8:48 am

Izbrišite sve
Slovenskoj državi preporučujem; izbrišite izbirsane i time potpišite svoju sramotu, izbiršite dug Ljubljanske banke, izbrišite Hrvatsku kao suvlasnika NE Krško, izbrište granice kako bi se mogli sa flotom gumenih čamaca odvesti na otvoreno more. Ma sve izbrišite, ali izbirsati ne možete svoje licimjerje, oportunizam i lik hijene koja rijetko lovi a češće krade tudji imetak. Pazite samo da u svim tim brisanjima, ne izbrišete i sebe sa karte svijeta, jer putovnice jesu slovenske ali njihovi vlasnici i nisu neki slovenci jer iako sa slovenskom putovnicom na utkamicama ne navijaju sa Sloveniju nego su kao Slovenci na tribinama koja pripada gostima. Ono što je Slovenija već uspjela izbristati do te mjere da ni najbolji indijanski čitači tragova ne mogu naći trag, to je njeno poštenje.

_________________
uradi drugom sto bi zelio da drugi tebi uradi
avatar
Stiv
Admin


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Slovenija

Postaj  Stiv on sub vel 21, 2009 9:45 am

Otvoreni sukob Slovenije i Hrvatske, dokle tako?
Dosta je bilo svađe naša dva uvijek prijateljska naroda. Kome je ovo sve potrebno. Očito ne narodima već političarima za njihove interese. Pa Hrvati nisu nikada rekli da Slovenija neće imati pravo izlaska na otvoreno more. Pa neće uvesti valjda vinjete. Da je malo dobre volje to bi se moglo lako riješiti. Sudbina balkanskih država (bez obzira što slovenci misle da ne dijele sudbinu Balkana, ako ništa drugo onda je to gospodarstvo) je stalno vraćanje u prošlost, što koriste političke elite, ako jesu. Onda je vrlo jednostavno manipulirati narodom. Ovo je već na granici histerije. A sve će završiti kompromisom kojeg će pronaći netko treći, pa bio to medijator ili međunarodni sud. A posljedice će se dugo liječiti. Prijateljstvo je kao nježna biljka. Treba je svakodnevno njegovati da ne uvene. Dobro je ako ostane korjen ili sjeme, pa može ponovno izrasti. Slovenci su zaboravili tko su im bili neprijatelji a tko prijatelj. Austro-Ugarska, Italija, Njemačka a zajedno su u antifašističkom ratu oslobađali zemlju sa prijateljima Hrvatima. Neshvatljiva je ta slovenska "demokracija". kako je moguće da odluke Državnog Zbora i to 3/4 većinom može dovesti u pitanje grupa građana (stranka koja ima svega 1500 članova). Nema ni Hrvatska idealan Ustav, ali ovaj Slovenski je valjda jedinstven u svijetu. Da je dobre volje i pameti slovenci bi odmah promijenili Ustav i riješili problem, a i slične probleme u budućnosti. Kakve veze ima Piranski zaljev s Hrvatskom i NATO savezom. Mislite da to zanima Big Brothera, koji upravlja s NATO. Nimalo. Njih zabrinjava činjenica da kada je Slovenija pozvala Hrvatsku u NATO da to i ratificira, jer i onda granica nije bila određena. Najbolje i najpametnije bi bilo da ostane ovako kako jest jedno barem 20 godina, pa neka dođu nove generacije neopterećene s prošlošću i riješit će to za jedan dan. A kako će i tko sa slovenske strane i kada popraviti štetu koja je napravljena slovencima ne samo u odnosima sa prijateljima iz Hrvatske nego i dokazati principjelnost i vjerodostojnost. Možemo se mi međusobno nadmudrivati i udarati ispod pojasa, ali dragi prijatelji to ne ide s Amerima. Oni su zakon i bit će još dugo. Pretjerali ste. A za EU mnogi će vam se Hrvati zahvaliti, ne za način kojim ste spriječili otvaranje pristupnih pregovora, nego zato što ste nam dali još vremena da sačuvamo ono malo što još nije strancima rasprodano. A vidjet ćete za nekoliko godina što će vam ostati od industrijskih pogona, banaka, ozemlja i dr. Sve će vam pokupovati. Hvala i potrudite se da prijateljstvo naših naroda obnovite. Srećno

_________________
uradi drugom sto bi zelio da drugi tebi uradi
avatar
Stiv
Admin


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Slovenija

Postaj  Holidej on uto vel 24, 2009 9:55 pm

Bez Slovenije bi ova Evropa bila jako siromasna .
avatar
Holidej
Legenda foruma
Legenda foruma


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Slovenija

Postaj  Stiv on sri vel 25, 2009 5:32 am

Holidej je napisao/la:Bez Slovenije bi ova Evropa bila jako siromasna .
Ne bi bilo toliko cirkusa

_________________
uradi drugom sto bi zelio da drugi tebi uradi
avatar
Stiv
Admin


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Slovenija

Postaj  Stiv on sri tra 29, 2009 2:26 pm

Ocu i Sinu Slovenci unistili putovnice

Slovenski granični policajci su u više navrata obitelji iz Bregane u putovnice udarili žig preko koda. Obitelj će morati raditi nove dokumente. Nije slučajno ako dva puta udare žig po kodu na putovnici sinu, na ulasku i izlasku iz Slovenije, a k tome još i ocu naprave isto, kaže Mara R. (39) iz Bregane. Početkom ožujka njen sin i otac prelazili su granicu na prijelazu “mala Bregana”. Išli su u posjet obitelji u Sloveniji. Slovenski granični policajci su obojici lupili žig. Poslije su primijetili da su žig udarili preko koda putovnice.
- Otišla sam na granicu žaliti se. Slovenski policajci su nam rekli da to nije problem, da jednostavno napravimo nove putovnice - ljutita je Mara. Osim sina i djeda, kojima su žig udarili na kod, policajci su ostalima u obitelji žigove udarili u prostor za vize. Putovnice vrijede, ali ne bi mogli dobiti vizu. Obitelj u Sloveniji od tada nisu posjetili.
- Strah nas je da će nas pustiti da uđemo, ali nas neće pustiti da se vratimo u Hrvatsku. Reći će nam da su putovnice nevažeće. Neka se političari svađaju, samo neka puste normalne ljude da žive - zaključila je Mara. Mara R. priča kako je odmah nakon što je razgovarala sa slovenskim policajcima otišla i do hrvatskih. Htjela ih je pitati kako da si pomogne.
- Naš policajac mi je rekao da Slovenci to sustavno rade. Pokazao mi je da su i drugima isto udarali žigove po kodu - ljutita je Mara.

Procitaj ovdje

_________________
uradi drugom sto bi zelio da drugi tebi uradi
avatar
Stiv
Admin


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Slovenija

Postaj  Stiv on sri tra 29, 2009 6:22 pm

Süddeutsche Zeitung:
Slovenija se boji da ne izgubi na utjecaju Slovenija zloupotrebljava svoje pravo veta.
Iza ovakvog stajališta krije se strah da bi hrvatskim ulaskom u EU Slovenija izgubila na utjecaju u jugoistočnoj Europi, piše Süddeutsche Zeitung, a prenosi Deutsche Welle
Njemačke dnevne novine Süddeutsche Zeitung u svom su se komentaru osvrnule na granični spor između Slovenije i Hrvatske koji ovih dana zaokuplja pažnju svih ministara vanjskih poslova zemalja članica Eu.

"Granični spor između Slovenije, članice Europske unije, i Hrvatske, zemlje pristupnog kandidata, Bruxelles je do sad uzimao neozbiljno, više kao političku grotesku. Računalo se da će dvije zemlje uspjeti same, bez miješanja izvana, pronaći rješenje za svoje morske i kopnene granice. No, čini se da slovenski i hrvatski političari za to nisu spremni. Obje vlade ovaj sukob doživljavaju kao pitanje nacionalnog prestiža", stoji u komentaru.

Podsjeća da se tijekom devedesetih na ovim prostorima vodio krvavi rat, a sad se taj rat, s nešto manje krvi, preselio za diplomatski stol. Ističe kako je slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar na jednom sastanku sa svojim kolegama iz Europske unije ratničkim tonom govorio o nacionalnom otporu.

"Ljubljana ustraje na vlastitom pristupu međunarodnim vodama i traži za sebe skoro cijeli zaljev kod Pirana. To nije u skladu s međunarodnim pravom. Prema konvenciji UN-a o pravu mora granice se određuju tako da se povuče crta između dva rta i zaljev se podijeli točno po pola. Slovenska vlada o tome ne želi ni čuti. Ona u Europskoj uniji zloupotrebljava svoje pravo veta kako bi vršila pritisak na Hrvatsku", ističu njemačke novine, a prenosi Deutsche Welle.

Nijemci zaključuju kako se iza takvog ekstremnog stajališta slovenske strane zapravo krije strah da bi ulaskom Hrvatske u Europsku uniju 'mogao oslabiti utjecaj Slovenije u jugoistočnoj Europi'.

"No, ovaj sukob ne ugrožava samo pristup Hrvatske EU-u već i reforme u ostalim balkanskim zemljama koje polako gube vjeru u obećanu europsku perspektivu. Zbog toga, u interesu stabilnosti, ostalih 26 članica EU-a mora sada otvoreno porazgovarati s vladom u Ljubljani", zaključuje Süddeutsche Zeitung.

_________________
uradi drugom sto bi zelio da drugi tebi uradi
avatar
Stiv
Admin


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Slovenija

Postaj  Lili on pon srp 06, 2009 5:00 pm

PDV podbacio 400 milijuna eura


I Slovenija je
među članicama EU-a (uz Austriju, Belgiju i Slovačku) protiv kojih
Europska komisija provodi postupak zbog prekoračenja u proračunskim
manjkovima. S dva rebalansa u ovoj godini Pahorova je vlada natovarila
građanima 1,8 milijardi eura manjka koji će se morati pokriti budućim
prihodima poreznih obveznika
avatar
Lili
Legenda foruma
Legenda foruma


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Slovenija

Postaj  Stiv on sri ruj 09, 2009 4:22 pmNAJSTROŽE ČUVANA tajna diplomacije
Deblokada Hrvatske u 3 točke
NACIONAL OTKRIVA pojedinosti međudržavnog dogovora kojim će se okončati višegodišnji granični spor Hrvatske i Slovenije zbog kojeg je blokiran hrvatski pristupni proces za EU
.
Nacional je iz izvora Europske unije u Bruxellesu napokon doznao pojedinosti o najstrože čuvanoj tajni - dogovoru između Hrvatske i Slovenije kojim treba okončati višegodišnji spor zbog granice. Riječ je o planu koji se sastoji od triju točaka:
Prvo, Hrvatska povlači sporne dokumente za koje Slovenija smatra da u pregovorima Zagreba i Bruxellesa prejudiciraju slovensko-hrvatsku granicu. Drugo, granični spor riješit će peteročlano vijeće stručnjaka međunarodnog prava, a trenutačno se pregovara o sastavu te ekipe pravnih stručnjaka. Treće, Slovenija odustaje od blokade hrvatskih pregovora čim se oko prve dvije točke postigne konačni dogovor.

_________________
uradi drugom sto bi zelio da drugi tebi uradi
avatar
Stiv
Admin


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Slovenija

Postaj  Lili on pet ruj 11, 2009 3:22 pm

Premijeri Kosor i Pahor postigli dogovor o deblokadi


U pismu stoji i da je 25. lipnja 1991. granični datum od kojeg će se polaziti pri određivanju granice.

Premijer Hrvatske i Slovenije Jadranka Kosor i Borut Pahor dogovorili
su na današnjem sastanku načine rješavanja granice i deblokade
hrvatskih pregovora s EU-om.

Premijerka Kosor je neposredno prije izlaska pred novinare uputila
faksom iz slovenske vlade švedskom predsjedništvu uputila pismo da
nijedan dokument, stajaište,i pisana ili usmena izjava u okviru
pregovaračkog procesa Hrvatske s EU-om ne prejudicira rješavanje
granice.


avatar
Lili
Legenda foruma
Legenda foruma


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Slovenija

Postaj  miki39 on pet ruj 11, 2009 3:33 pm

avatar
miki39
Stariji forumaš
Stariji forumaš


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Slovenija

Postaj  Lili on pon ruj 21, 2009 7:23 am

Slovenija vozače bez vinjeta kaznila s osam milijuna eura


Slovensko poduzeće za ceste je tijekom 14 mjeseci prodalo više od 2,9 milijuna vinjeta.
Slovenija je inkasirala barem osam milijuna eura u godini dana globeći
53.121 automobilista kojega su uloviti da bez vinjete vozi nekom
autocestom ili brzom cestom.

Najbolji ulov ljeti

Najbolji ulov je ljeti: od početka srpnja do sredine rujna opalili su
više od 17.000 globi. Globa je od 300 do 800 eura, ali se svodi na 150
eura ako automobilist plaća na mjestu prekršaja, objašnjava svoju
računicu tršćanski Il Piccolo, prenoseći podatke iz koparskih
Primorskih novica.

U 14 mjeseci, od početka lanjskog srpnja do kraja ovogodišnjeg
kolovoza, slovensko autocestovno poduzeće DARS prodalo je 843.493
godišnje vinjete, 892.553 polugodišnjih, 412.126 mjesečnih i 770.414
tjednih. Sada je cijena vinjeta 95 eura za godinu dana, 30 za mjesec, a
15 za tjedan.

Još nije zaključen postupak koji je Evropsko povjerenstvo lani otvorilo
protiv Slovenije, procjenjujući da vinjete imaju diskriminacijski
učinak na putnike koji prolaze kroz Sloveniju ne više od dvaput
godišnje, ali samo jednom u tjedan ili mjesec dana.

Teško do povrata novca

Stranac koji je svojedobno DARS-u unaprijed uplatio tranzit koristeći
telekomandirani sustav ABC - koji je Slovenija jednostrano opozvala -
može, doduše, dobiti svoj novac nazad, bez kamate, ali samo kroz
vinjetu, a sama naplata ga stoji najmanje 15 eura, jer su mjesta
naplate postavljena tako da im se ne može pristupiti i vratiti se bez
plaćanja vinjete.

Za razliku od sustava ABC, vinjete putniku u tranzitu ne štede vrijeme:
zapravo mu je svejedno zaustavlja li se za plaćanje vinjete ili za
plaćanje prijeđene kilometraže, ali je vinjeta koja se koristi samo
jednokratno znatno skuplja od cijene po kilometru, bilo u Sloveniji
prije vinjeta, bilo drugdje u EU.
avatar
Lili
Legenda foruma
Legenda foruma


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Slovenija

Postaj  Stiv on sub lis 03, 2009 2:03 pm

Tajna je razotkrivena. Slovenci zele Piranski zaliv zbog nafte i pline a ne zbog Otvorenog mora

UZ OBALU Istre leže gotovo milijarda barela nafte i milijarde kubika plina - i upravo to je navodno pravi razlog zbog kojeg Slovenci toliko žarko žele cijeli Piranski zaljev. "Sloveniju i njezine političare ne zanima režim plovidbe niti ribarenje u Jadranskom moru. Njihov je cilj osigurati suverenitet nad dijelom sjevernog Jadrana ispod čijeg dna se nalaze ogromne količine nafte i plina te steći suverenitet nad lijevom obalom Piranskog zaljeva kako bi mogli eksploatirati rudno bogatstvo koje se nalazi ispod kamenoloma", ustvrdio je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju umirovljeni časnik HV-a Nediljko Pušić.

Pušić oslonac svojim tvrdnjama nalazi u relevantnoj dokumentaciji svjetskih institucija i stručnjaka kojom raspolaže. Istraživati misteriju oko slovenske pomame za Piranskim zaljevom Pušić je počeo u siječnju prošle godine - proučavao je stare zemljovide i nautičke karte te utvrdio da se granice tijekom stoljeća poklapaju, a onda je odgovor pronašao na topografskim kartama - i to onim američkima. Naime, na njima su bili numerirani i kamenolomi - koji se nalaze samo na lijevoj, hrvatskoj obali Piranskog zaljeva.

"Tada mi je postalo kristalno jasno da odgovore na pitanja o problematici razgraničenja u Piranskom zaljevu moram tražiti u zemlji, pod morem, odnosno u geologiji sjevernog Jadrana", kaže Pušić, koji je u izvješćima Geološke službe američke vlade našao precizne procjene količina nafte, plina i tekućeg plina u sjevernom Jadranu. Prema procjenama iz 2000. godine, uz zapadnu obalu Istre te u zapadnoj i južnoj Istri nalaze se milijuni barela neotkrivene nafte i milijarde kubika plina. Polovica navedenih količina, osobito plina, nalazi se u akvatoriju Umaga i Savudrije - "Dimniku" kojeg Slovenci žele "zbog slobodne plovidbe".

_________________
uradi drugom sto bi zelio da drugi tebi uradi
avatar
Stiv
Admin


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Slovenija

Postaj  Stiv on sri sij 27, 2010 4:41 pm

'Diplomatska pljuska' Pahoru:

Švedska zatvorila veleposlanstvo u LjubljaniU priopćenju se navodi da je SDS Pahorovoj vladi postavila i pitanje zašto još nije popunjeno mjesto američkog veleposlanika u Ljubljani jer, kako tvrde, i to govori da se Sloveniju ne uvažava kao značajnog regionalnog međunarodnog čimbenika, kako je to bilo u vrijeme prijašnje vlade
.
Slovenska demokratska stranka (SDS) bivšeg premijera Janeza Janše u srijedu je najavu zatvaranja švedskog veleposlanstva u Ljubljani nazvala "diplomatskom pljuskom" premijeru Borutu Pahoru, koji je upravo u vrijeme švedskog predsjedanja EU-om pristao potpisati po tvrdnjama oporbe "loš" arbitražni sporazum s Hrvatskom i tako prekinuti višemjesečnu blokadu hrvatskih pristupnih pregovora.

"Smanjivanje broja stranih predstavništava nije dobro ni za dinamiku diplomatskog života u državi iz koje se stranci povlače niti za gospodarsku diplomaciju koju najavljuje sadašnja vlada. No diplomatska pljuska iz Stockholma sadrži i jednu pozitivnu poruku nad kojom se vlada mora duboko zamisliti, a to je arbitražni sporazum s Hrvatskom", navela je u u srijedu Janšina stranka u priopćenju za javnost objavljenoma na njezinim web-stranicama.

Prerana deblokada
SDS se sustavno protivila "preranoj" deblokadi hrvatskih pristupnih pregovora temeljem dogovora Pahor- Kosor te arbitražnom sporazumu što su ga 4. studenog prošle godine u Stockholmu potpisali hrvatska premijerka i slovenski premijer.

Najveća slovenska oporbena stranka dodaje da od sadašnjeg premijera Pahora i njegove vlade, koja je iskazivala "toliki entuzijazam" u dogovaranju sporazuma koji, kako tvrdi, ne rješava slovenski direktan izlaz na otvoreno more, očekuje da "odlučno reagiraju na pljusku iz Stockholma".

Najavom da će zatvoriti veleposlanstvo u Ljubljani Šveđani su pokazali da su u sporu Slovenije i Hrvatske, koji je riješen potpisivanjem arbitražnog sporazuma, bili na hrvatskoj strani, pa bi slovenska vlada sada trebala djelovati odlučno i otkriti što je bilo u pozadini događaja koje je dovelo do deblokade i sklapanja arbitražnog sporazuma, navode u Janšinoj stranci.

Neuvažavanje Slovenije

U priopćenju se navodi da je SDS Pahorovoj vladi postavila i pitanje zašto još nije popunjeno mjesto američkog veleposlanika u Ljubljani jer, kako tvrde, i to govori da se Sloveniju ne uvažava kao značajnog regionalnog međunarodnog čimbenika, kako je to bilo u vrijeme prijašnje vlade.

Slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar prošli je tjedan izjavio da Slovenija žali zbog švedske najave da će zatvoriti svoje veleposlanstvu u Ljubljani u sklopu šire reorganizacije i optimizacije djelovanja svoje diplomatske mreže, ali da razumije razloge koji su do toga doveli.

_________________
uradi drugom sto bi zelio da drugi tebi uradi
avatar
Stiv
Admin


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Slovenija

Postaj  Stiv on uto vel 02, 2010 9:59 am

Slovenija odobrila cenzuru interneta
Slovenski ISP-ovi moraju onemogućiti pristup internetskim portalima i ostalim telekomunikacijskim vezama inozemnih internetskih sportskih kladionica i igara na sreću.
Autor: Vlado Zagorac
LJUBLJANA - Slovenski ponuđači interneta moraju na zahtjev Ureda za nadzor organiziranja igara na sreću svim korisnicima interneta u Sloveniji onemogućiti pristup internetskim portalima i ostalim telekomunikacijskim vezama inozemnih internetskih sportskih kladionica i igara na sreću.

Takve su ovlasti državnim činovnicima prošli tjedan izglasovali zastupnici slovenskog parlamenta potvrdivši izmjene zakona o igrama na sreću, a stručnjaci upozoravaju da su time u Sloveniji otvorena vrata državnoj cenzuri interneta. Posebno ih zabrinjava što je mogućnost blokiranja internetskih stranica, koja treba biti isključivo u nadležnosti sudova, dana u ruke državnim činovnicima.

- Internet je infrastruktura i dužnost je ponuđača stvaranje mogućnosti svim korisnicima za nesmetano slanje podataka i komuniciranje, a ne proganjanje internetskih kriminalaca. Premda je »filtriranje« i blokiranje internetskih stranica moguće zaobići, takva je cenzura pravno problematična i prije svega opipljiva prijetnja slobodnom protoku informacija, a u suprotnosti je i s temeljnim demokratskim načelima - kažu slovenski stručnjaci

_________________
uradi drugom sto bi zelio da drugi tebi uradi
avatar
Stiv
Admin


Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Slovenija

Postaj  Gost on pon lis 11, 2010 11:49 am

Ajmo i u ovom Slovenačkom ćošku da se malo proveselimo
politike je skoro 24 sata na dan....Pa pogledajte kako moje slovenke znaju i užičko da odsviraju.

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: Slovenija

Postaj  Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.