Recepti
+6
zone
beca
Holidej
dzejdzej
prolaznik
Lili
10 posters
Donji Rahic :: Lifestyle :: Kuhinja
Stranica 2 / 2.
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Re: Recepti
Liker od limuna
Potrebno:
80 dkg domaćeg limuna
1 litra rakije lozovače
80 dkg meda
sok od 1 limuna
Priprema
Limun narežite na ploške, stavite u plastičnu ili staklenu posudu koja ima poklopac.
Zalijte ga rakijom i ostavite 8 dana da stoji. Osmi dan štapnim mikserom zgnječite limun u rakiji.
U posudu stavite med i zagrijte ga na laganoj vatri skoro do vrenja da se otopi do tekućeg stanja, ali ne previše vreli.
Rakiju procijedite. Vjerojatno će Vam trebati gaza kroz koju ćete cijediti mrvice limuna da ne dođu u rakiju.
Procijeđenu rakiju ulijte u otopljeni med i promiješajte.
Dodajte još sok od jednog limuna i ulijte u boce.
Dobit ćete 1,5 l likera od limuna, a popit ćete ga valjda za tjedan dana jer je odličan.
Potrebno:
80 dkg domaćeg limuna
1 litra rakije lozovače
80 dkg meda
sok od 1 limuna
Priprema
Limun narežite na ploške, stavite u plastičnu ili staklenu posudu koja ima poklopac.
Zalijte ga rakijom i ostavite 8 dana da stoji. Osmi dan štapnim mikserom zgnječite limun u rakiji.
U posudu stavite med i zagrijte ga na laganoj vatri skoro do vrenja da se otopi do tekućeg stanja, ali ne previše vreli.
Rakiju procijedite. Vjerojatno će Vam trebati gaza kroz koju ćete cijediti mrvice limuna da ne dođu u rakiju.
Procijeđenu rakiju ulijte u otopljeni med i promiješajte.
Dodajte još sok od jednog limuna i ulijte u boce.
Dobit ćete 1,5 l likera od limuna, a popit ćete ga valjda za tjedan dana jer je odličan.
Stiv- Admin
Re: Recepti
Cevapi
Način pripreme
U 1kg faširanoga mesa kojeg smo predhodno samljeli dva puta, dodati 200ml kisele vode, 2 male kašike bibera, 2 male kašike sode, 2 male kašike soli, 2 velike kašike mljevenog bijelog luka i 3 kašike mljevenog crvenog luka.
Smjesu dobro izmiješati.
Od ove smjese formirati ćevape.
Najbolje je praviti ćevape od smjese koja je prenoćila u frižideru.
Posto je sad sezona Rostiljanja,izvolite!
Način pripreme
U 1kg faširanoga mesa kojeg smo predhodno samljeli dva puta, dodati 200ml kisele vode, 2 male kašike bibera, 2 male kašike sode, 2 male kašike soli, 2 velike kašike mljevenog bijelog luka i 3 kašike mljevenog crvenog luka.
Smjesu dobro izmiješati.
Od ove smjese formirati ćevape.
Najbolje je praviti ćevape od smjese koja je prenoćila u frižideru.
Posto je sad sezona Rostiljanja,izvolite!
Holidej- Legenda foruma
Re: Recepti
Lijepo te vidjeti Stiv..al nesto ti tajanstveno tamo mijesas prije nego nam sreviras pisi recept.
Anima- Forumaš
Re: Recepti
Stiv je napisao/la:
Ovako je izgledalo kad je bilo gotovo
Respekt Stiv! Aaaa...njam, njam fantasticno izgleda..kod mene tako sta ne bi docekalo jutro haha
Anima- Forumaš
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Donji Rahic :: Lifestyle :: Kuhinja
Stranica 2 / 2.
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
|
|