Pitanja i pomoc
+3
Holidej
gute
Stiv
7 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Re: Pitanja i pomoc
Pa stari je bio na istom serveru na kojem i stranica i zauzimao je skoro cijelu Datebaze, tako da je dolazilo do kocenja i zastoja. Ovaj forum je na externom serveru i samo je verlinkovan na stranicu, tako da nema veze sa serverom od stranice, pa zato nema ni zastoja. Razlozi su tehnicke prirode.
Stiv- Admin
karta svijeta
Nedavno sam negdje kliknula i pokazala mi se karta svijeta i odakle se tko trenutno javlja, jel to još uvijek funkcionira, moram priznat da mi je to bilo zanimljivo.Hvala,pozdrav.
beca
mozda si mislila na stranicu gdje se moze viditi odakle se javlja i s koje ip adrese
http://www.ip-adress.com/ip_tracer/
http://www.ip-adress.com/ip_tracer/
Stiv- Admin
Ma ne to nego je neki dan bila karta svijeta i oblačić iznad mjesta osobe koja je " on line". Na našem forumu onih prvih dana kad je promjenjen u novi. Negdje je bila opcija na dnu .
beca
Beco ta opcija postoji i sada samo si je ti malo zaboravila. U dnu stranice pise ONLINE klikni na to pa ces vidjeti cijeli svijet. hehe Ako sliku malo uvecas mozes vidjeti iz kojeg dijela grada je forumski clan.beca je napisao/la:Ma ne to nego je neki dan bila karta svijeta i oblačić iznad mjesta osobe koja je " on line". Na našem forumu onih prvih dana kad je promjenjen u novi. Negdje je bila opcija na dnu .
Stiv- Admin
Vidis kako smo mi brzi.beca je napisao/la:Hvala to sam tražila,
Holidej- Legenda foruma
Tražim pomoć hoću i ja da se sakrijem,mislim svoj nik na forumu jer tako mogu pokazati drugima kako je to neugodno.Gdje mogu naći opciju sakrivanja.
Beba- Legenda foruma
Administrator vidi sve. Mislim da u profilu mozes izabrati tu funkcijuVatrena je napisao/la:Tražim pomoć hoću i ja da se sakrijem,mislim svoj nik na forumu jer tako mogu pokazati drugima kako je to neugodno.Gdje mogu naći opciju sakrivanja.
Stiv- Admin
Administratoru Stiv da li bi htjeo da mi nik iz Vatrene promjeniš u Beba
ako ga budeš mijenjo baš ovako ga napiši. Veliko prvo slovo.
Unaprijed zahvaljujem.
Unaprijed zahvaljujem.
Beba- Legenda foruma
Eto sama si to sredila.Beba je napisao/la:Administratoru Stiv da li bi htjeo da mi nik iz Vatrene promjeniš u Beba
Unaprijed zahvaljujem.
Svako onaj ko zeli da promijeni Ime(nik) moze jednostavno uraditi tako sto udje u svoj Profil i napise drugo ime.Vrlo jednostavno. Bilo bi lijepo prema drugima samo poslije reci (napisati) da ste to uradili.
Stiv- Admin
A je li mi neko moze ko objsniti kako mogu postaviti sliku na forum,ne pravim se luda onu sam postavila tako što sam je pokupila sa tuđeg foruma i imala cod.
Beba- Legenda foruma
Sliku mozete ubaciti ako nije prevelika. Ako je slika prevelika prvo je smanjite, a to je najednostavnije u paint. Zatim otvorite ovaj prozor za odgovore u forumu i iznad ovog prozora u kojem pisete imaju razne ikonice(slicice) Lijeva ikona do ikone kojom ubacujete slike s drugih stranica(slike sa linkom) se nalazi Host on image ikonica. Nju kliknete i otvori vam se prozorcic pomocu kojeg mozete sliku hostirati. Kliknete na durchsuchen i onda vam se otvori vas Feil(datei) u kojem su vase slike. Izaberete zeljenu sliku i kliknete na Host it. Pojavice vam se nekoliko linkova. Kliknete na link za Forum kopirate ga i unesete u ovaj prozor gdje pisete Copy-paste. To bi bilo sve. Ako vam ne bude islo probate ponovo dok ne klapne.
Stiv- Admin
To su oznake za trazilice. Najcesce je to Google ili Yahoo. Sto znaci da tamo kod one oznake o trenutnim posjetiocima pise Bot, odnosi se na to da je neko preko odredjene trazilice dosao na nasu stranicu.
Stiv- Admin
jedno pitanje za Stjepana kako da vratim svoj nik
odma da kazem nemam lozinke, nemama mejla.
misevi kablove isjekli a vrane mozak popile
uno
uno je napisao/la:jedno pitanje za Stjepana kako da vratim svoj nik
Napravis novi imejl i posaljes sa starim nikom i Stjepan ti to odobri
Holidej- Legenda foruma
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Stranica 1 / 2.